sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Joukkoliikenne korpeen!

Tänään taas tyli yksi näitä hienoja uutisia vastaan. Ideasta oikein huokuu se, ettei ehdottaja ole oikeasti ajatellut taas yhtään nokkaansa pidemmälle. Tahdotaan siis ilmastonmuutoksen varjolla poistaa työmatkaliikenteen verovähennykset ja kehittää sen sijaan joukkoliikennettä. Idea on kaunis, kun ajatellaan suuria kaupunkeja.

Tahtoisin nähdä sen kuinka paljon se joukkoliikenne säästäisi päästöissä josain pienemmässä kaupungissa tai vielä parempi jossain haja-asutusalueella. Tässä ei olla ollenkaan ajateltu sitä, että kaikki eivät tee töitä 8-16 ma-pe. Tässä maassa on hyvin paljon ihmisiä jotka tekevät vuorotöitä ja voin vain kuvitella sen bussin ajamassa jossain pimeässä metsässä pikkukaupunkia ympäri ympäri vuorokauden kyydissään pari hassua ihmistä jos niitäkään.

Joukkoliikenne on kannatettava ajatus ja oikeasti hyvin toteutettuna helpottaa monen arkea. Ongelmana vain on se, ettei se toimi kaikkialla. Suomessa ei kuitenkaan ihan vielä olla saatu kaikkia ihmisiä ahdetuksi kaupunkeihin ja pienemmissä kaupungeissa ei välttämättä edes ole joukkoliikennettä. Eikä se siellä välttämättä toimisikaan koska kulkijoita ei vain yksinkertaisesti ole tarpeeksi. Nykyään autoilemisesta on tehty muutenkin ihan kammottavan kallista ja siitä kärsivät juuri ne ihmiset joiden on käytännönsyistä pakko sitä autoa käyttää kun palvelut on viety kauas.

Joskus kannattaa ihan oikeasti vähän miettiä sitä omaa napaa kauemmaskin ennen kun alkaa selittää sen joukkoliikenteen ylivertaisuutta. Tämä asia on ärsyttänyt minua monesti ennenkin. Se, että minä voin kulkea bussilla päivätöihin ei tarkoita, että voisin kulkea töihin myös jos minulla olisi vuorotyö saati että kaikilla olisi mahdollisuutta kulkea siihen päivätyöhönsäkään sillä bussilla. Kaikki eivät asu metron, ratikan ja vilkkaan bussiliikenteen keskiössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna tulla vaan, kuulen mielelläni jos jollakulla muullakin on jotain sanottavaa.