Tein asiakkaalle rekisteröinnin ihan normaalisti ja asiakas lähti seuralaisensa kanssa jo poiskin. Meni hetki ja he palasivat sisään.
M: Minä
A: Asiakas
A: Tässä paperissa on väärä osoite.
M: Valitettavasti meille nuo osoitetiedot tulevat suoraa väestörekisteristä, emme syötä niitä koneelle itse, emmekä voi niitä muuttaa sinne.
A: Sinun pitää muutta tämä tieto! Kaikki postini menevät nyt väärään osoitteeseen!
M: Valitettavasti me tosiaan syötetään ne tiedot ainoastaan henkilötunnuksen perusteella eikä päästä niitä osoitetietoja mitenkään muuttamaan. Olettehan varmasti muistaneet tehdä osoitteenmuutosilmoituksen?
A: En minä mitään osoitteenmuutosta aio tehdä! En ole tuossa asunut moneen vuoteen enää! Tässä vakuutuksessakin on nyt uusi osoite! Sinun pitää muuttaa se tähän otteellekin!
M: Valitettavasti en sitä pääse tuonne järjestelmään mitenkään muu...
A: Sinun täytyy!
Jaa jaa, vai niin täytyy. Harmi vaan, etten voi sitä tehdä. Asiallinen kysyminen on aina jees. Vastaan mielelläni niin moneen kysymykseen kun suinkin osaan (se monesti vähentää myös omaa työtä ja säätämistä myöhemmin, samoin kun monen ihmisen hermoja), mutta sen kysymisenkin voi tehdä niin monella tapaa. Sen voi tehdä nätisti, neutraalisti tai asiallisesti... Tai sitten sen voi tehdä vaatien, vittuillen tai huutaen. Jälkimmäisissä tapauksissa asiakaspalvelualttiuteni romahtaa yleensä suorilta pakkasen puolelle. Toki minä silloinkin vastaan, mutta hymyni ei ole ehkä ihan niin leveä ja äänenpainoni ei ole ehkä ihan yhtä hilpeä. Enkä minä ehkä todellakaan nauti siitä tilanteesta juurikaan. Jos menee ihan yli niin saatan kehottaa rauhoittumaan ja tulemaan myöhemmin uudelleen. Sitten on sellaisten mahdottomuuksien vaatiminen joita en voi tehdä vaikka päälläni seisoisin. Ja sitten vielä se, ettei sitä tajuta vaan jäädään inkuttamaan. Puuh.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Anna tulla vaan, kuulen mielelläni jos jollakulla muullakin on jotain sanottavaa.