torstai 10. kesäkuuta 2010

Sairastamisesta

Kipeänä oleminen ei ole kivaa, no sen nyt tietää kaikki. Sitten kun olen vielä sitä saamarin pahuksen ärsyttävää ihmistyyppiä joka ei sairastu kunnolla oikeastaan koskaan, joten käytönnässä kotiinjääminen on vain haave.

Kukaan lääkäri ei kirjoita sairaslomaa ihmiselle jolla on lämpöä vähän yli 37 astetta ja joka muuten vaikuttaa olevan suunnilleen tolpillaan. Mutta kun minulle tuo 37 tuntuu jo aikasta kovasti kun normaali ruumiinlämpäni on vähän päälle 35. Minulle tuo 37 on jo sellainen, että saan hytistä viltin alla ja tuntea oloni kipeäksi, mutta koska äiti pienenä opetti, että vasta kun on kuumetta jäädään kotiin niin pyhpah. Noh, minä kyllä sen saikun hankin jos olo on kipeä. Olen kuitenkin asiakaspalvelutyössä joten ei kehtaa tai viiti mennä sinne sairastuttamaan muita.

Mistä sitten päästäänkin siihen pää-ärsytysläheeseen. En tajua mikä hitto siinä on, että jotkut ihmiset ihan väkipakolla menevät sinne töihin sairaanakin? Tai ylipäätään liikkuvat sairaana ympäriinsä. Sen tajuan, että pitää pikaisesti käväistä ruokakaupassa jos asuu yksin, mutta että pitää kaikki virastot lähtä koluamaan läpi asioiden kanssa joitten kanssa se päivä tai pari ei ihan oikeasti ole kuolemaksi. Ja tässä taas se, että miksi hitossa ne jutut pitää jättää viimisiin päiviin kun sitä aikaa niiden hoitamiseen on KUUKAUSIA tai vähintäänkin se viikko. En tajua.

Muistan tässä viimekesänä kun asioin yhdessä huonekaluliikkeessä, olin jotain ostamassakin, mutta sitten kun jonossa kuuntelin kassaneidin martyrointia siitä kuinka hän on sairaana töissä ja kuumettakin on melkein 40 astetta ja kamala olo, mutta koska tahtoo olla hyvä työntekijä niin tuli nyt sitten töihin kun ei meinattu ketään muuta saada tilalle. Vein ostokseni takaisin hyllyyn ja kävelin ovesta ulos. En osaa arvostaa sitä, että myyjä on tahallaan tartuttamassa asiakkaitaan, vielä vähemmän jaksan ymmärtää asiakaspalvelijalta asennetta, jossa hän asettaa itsensä martyyrin asemaan ja vielä vähemmän jaksan ymmärtää sitä, että sen sijaan, että kassa tekisi työtään hän valittaa henkilökohtaisista ongelmistaan asiakkailleen.

Samalla tavalla en tosiaan ymmärrä sitä, että työkaverit tulee sairaana töihin. Ei näytä hyvältä jos asiakaspalvelija on sairas, eikä se tee kamalan hyvää muutenkaan, että eka joku on sairas ja sitten parin päivän päästä on pari muutakin sairaana, puhumattakaan siitä, että sitten se sairaana töihintullut saa keuhkokuumeen kun ei tajua levätä ja on kuukauden poissa. Mutta kukin toki tyylillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna tulla vaan, kuulen mielelläni jos jollakulla muullakin on jotain sanottavaa.