torstai 2. kesäkuuta 2011

Suvi tuli lumi suli, eikös se nyt jo riittäisi?

Meinasin jo tänään kirjoittaa postauksen jossa pahoittelen, että viimeaikoina olen ollut enempi huvittunut kaikesta maailman pelleilystä kun puhtaan ärsyyntynyt ja asiat jotka ärsyttävät ovat sellaisia josta olen jo ennenkin sanonut oman osani.

No nyt  kuitenkin sitten tuli vastaan uutinen joka mielestäni vaatii ärsyyntymistä  ihan kirjallisessa muodossa. En ole ihan varma kannattaako kenenkään oikeasti kuunnella tuota lähinnä vaikerrukselta kuulostavaa ininää jonka Hesari on iloksemme laittanut sivulleen, jo ajatus on tarpeeksi. Tässä uudessa Suvilaulussa on siis syvällisenä sanomana maailman pelastaminen ja siinä lauletaan luonnonsuojelusta. Tässä minun on pakko uskoa Hesaria koska tuosta ininästä en kyllä ottanut juuri selvää ja kovin pitkään korvani ja pääni eivät sitä kestäneet.

Jos jostain vanhasta renkutuksesta halutaan eroon sen sisällön takia niin miksei sitä sitten suoraa poisteta, miksi pitää lähtä temppuilemaan ja muokkaamaan? Jos vanha ei kelpaa ja kuvittelee pystyvänsä parempaan niin eikö kannattaisi tehdä kokonaan uusi ja oma? Tuollainen vanhan tuunaaminen tuntuu lähinnä naurettavalta, etenkin jos se tehdään tekopyhästi. Jos halutaan tehdä uusi biisi luonnonsuojelusa ja maailmanpelastuksesta kun vanha "luoja suo"-tyylinen biisi ei kelpaa niin dumpatkaa suosiolla se vanha wanhoihin hywin aikoihin ja muistoihin. Nyt se on edelleen ihan tismalleen sama virsipohjainen renkutus, ei ne penskat ajattele mitä ne laulaa, joten satunnaisten sanojen muuttaminen on nähdäkseni melkoisen turhaa.  

Sinällään suhtaudun ihan myönteisesti siihen ajatukseen, että yhteiskuntaa ollaan viemässä tasa-arvoisempaan suuntaan, kunhan se toteutetaan järjellä. Suomalaiseen koulukulttuuriin Suvivirsi on kuulunut käsittääkseni hyvin kauan eikä sitä varmasti kovinkaan moni koululainen ajattele uskonnollisena lauluna, se on perinnekappale. Jos ei tahdo uskonnollista veisua hoilaa niin minusta siihen on jokaisella oikeus, mutta se ei mielestäni kuitenkaa ole riittävä syy poistaa perinteitä. Jos tahdotaan tehdä uusia perinteitä niin aina parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna tulla vaan, kuulen mielelläni jos jollakulla muullakin on jotain sanottavaa.