sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Kiellot, rajoitukset ja terve järki

Tämän aamun "Ei kai nyt ole aprillipäivä"-uutinen on tässä.

Siis hetkinen... Nämä on taas löytämässä uuden tuotteen johon voidaan liimailla varoitustarroja? Hienoa hienoa, minkäköhän varoitustarratehtaan osakkeita tuolla istuvat ihmiset ovat juuri ostaneet ison pinon?

Täysin vakuuttavaa tietoa sähkömagneettisen säteilyn vaaroista ei ole, mutta eipä ole kovin monen muunkaan asian vaaroista. Varovaisuus on hyvä juttu, mutta senkin voi viedä liian pitkälle. Nykytiedon valossa kännyköistä ei ole vaaraa, jos pelkää liikaa voi käyttää handsfreetä mitä suosittelen kyllä jos se kännykkä tuntikaupalla päivittäin siinä korvalla on, alkaa hiostaa ja tuntua ikävältä.

Langattomia verkkoja on nykyään suunnilleen kaikkialla hotelleissa, ravintoloissa, kaupungeilla, elokuvateattereissa, kahvioissa, kodeissa. Miksi ne pitäisi kieltää kouluissa? Ja miksi ylipäätään asia koskee vain kouluja, eikä aikuisten terveydestä olla huolissaan ollenkaan? Miten nuo ihmiset voivat hyväksyä sen, että huimaavan suuri määrä ihmisiä tekee näytepäätetyötä?

Minä en usko sähkömagneettisen säteilyn olevan ihmiselle haitallista siinä määrin mitä sitä normielektroniikasta irtoaa, olisin enemmänkin huolissani palonestoaineista jos jostain pitää huolissaan olla. Samoin olen huolissani siitä pölymäärästä joka peruskoneeseen kodeissa (ja työpaikoilla?) kertyy kun niitä ei varmaan monikaan kovin usein puhdistele, se on ihan selkeä palovaaran aiheuttaja.

Niin ja minä en muuten usko sähköallergiaankaan. Uskon, että suurin osa niistä oireista johtuu siitä, että ihmiset könöttävät näytön edessä huonossa asennossa tuntikaupalla. Psykosomaattisia oireita ihmiset taas saavat monestakin asiasta. Olen kyllä valmis vaihtamaan mielipidettäni jos saan siihen aihetta, mutta sokkotestit jossa sähköallergiset oireilevat vain tietäessään allergianaiheuttaja olevan läsnä ei kovin vakuuta. Samoin sokkotestien tulokset ovat olleet melkoisen huonoja sähköallergikkojen näkökulmasta...

2 kommenttia:

  1. Joo, näitä aivopieruja näkee nykyisin vähän liikaa.

    Ja kaikki me kuitenkin kuollaan lopulta, niin ei kait sillä nyt niin väliä ole, että ollaanko säteilytettyjä vai ei!

    VastaaPoista
  2. Tilastollisesti jokainen todennäköisesti siihen syöpään jossain vaiheessa sairastuu (tuo eliniänodote alkaa olla niin pitkä jo, että luonto ei ehkä ihan suunnitellut meitä välttelemään mätänemistä niin pitkään) joten no. Onhan se hienoa, että tutkitaan, on hienoa, että halutaan elää terveemmin ja muuta, mutta eikö se kannattaisi aloittaa ihan oikeasti haitalliseksi jo tiedetyistä asioista eikä alkaa itkemään taas jostain joka SAATTAA aiheuttaa jotain haittaa?

    VastaaPoista

Anna tulla vaan, kuulen mielelläni jos jollakulla muullakin on jotain sanottavaa.