torstai 6. toukokuuta 2010

Pekka ja Susi

Vanha aihe, joo, mutta ottaapa taas päähän ihmisten luulotautisuus.

Joskus pieni piru menee sisääni ja toivoo, että nuo ihmiset sairastuisi kerrankin oikeasti ja oppisiva jotain kropan toiminnasta. En tahdo edes ajatella kuinka paljon yhteiskunnan varoja nuo ihmiset kuluttaa jotka käy parin päivän välein lääkärissä valittamassa ties mitä hätää ja vaivaa. Normaalia flunssaa ei olekaan ja lääkärit on umpipaskoja jos sanoo, ettei mitään löydy. En ihmettele yhtään, että jos potilaskertomus on täynnä tekstiä "tutkittu, ei löydetty mitään" viikko ja vuosi toisen perään niin ettei heitä oteta pian enää tosissaan. Sitten itketään kun lääkärit ei tee mitään.

Mikä ajaa ihmiset tuohon? Täydellinen irtaantuminen kehon toiminnasta? Huomionhaku? En käsitä.

Google pitäisi kieltää nuilta ihmisiltä. Jokaiseen vaivaan löytyy joku vakava sairaus ja jokainen oire löytyy kun vähän etsii ja kuulostelee... Eikös minulla olekin joskus särkenyt päätä ja jalkaa nyt kun tarkemmin miettii. Samoin niin kätevää kun tieteellisten tekstien netistä löytyminen onkaan niin on hyvin vaarallista päästää maalikko lukemaan tieteellistä tekstiä alalta josta se ei tiedä mitään, johtopäätökset on monesti aika mielikuvituksellisia kun pohjatietoa asioista ei löydy. Sitten kuunnellaankin kuinka jokaisen pitäisi alkaa elää elämäänsä syömättä sitä ja tätä ja oikeastaan mitään kun sekin aiheuttaa syöpää.
Ihmiset ei joskus tunnu tajuavan mitä "voi aiheuttaa" tai "alttius" tarkoittaa. Se ei tarkoita sitä, että jos se on mahdollista niin se iskee juuri sinuun juuri nyt. Tai se, että jos joku aine on yhteydessä syöpään pitkään käytettynä niin kertakin sen aineen kanssa kosketuksissa tarkoittaa sitä, että se syöpä tulee. Suhteellisuudentajua!

Lääkärikirjaa lukiessaan löytää itsestään kaikki oireet...
Psykologiankirjaa lukiessaan naapuri on varma tapaus...

Ei hitto, että ottaa kupoliin taas. Onneksi niiden ihmisten kanssa ei tartte olla tekemisissä kun satunnaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna tulla vaan, kuulen mielelläni jos jollakulla muullakin on jotain sanottavaa.