sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Ja kun tämä on vain se jäävuoren huippu!

Luin lehtiä.
Tiedän, ettei pitäisi, koska se aiheuttaa vaan v-käyrän nousua.
Tänään oli tällaista.

Tunnen suurta turhautumista ja raivoa. Miten tätä järjestelmää ei saada toimimaan? Tuo on vain jäävuoren huippu. Yleensähän ihminen pääsee hoitoon (tai linnaan) kun tappaa jonkun muun, ainakin joksikin aikaa. Itsensä tappamalla pääsee mullan alle. Pelkästään se, että YRITTÄÄ tappaa ittensä tai jonkun ei välttämättä aina riitä hoitoon pääsyyn. Mitä se kertoo tästä yhteiskunnasta? Suljetaan silmät, suljetaan ovet ja ikkunat, peitetään korvat käsillä, painetaan silmät tiukasti kiinni ja hyräillään uusita listahittiä ettei vaan nähtäisi toisia ihmisiä? Vasta siinä vaiheessa kun on ihan pakko puuttua puututaan, ei yhtään aikaisemmin.

Tässä maassa tehdään monessa asiassa politiikkaa "perse edellä puuhun"-tyylillä, mutta tuo mielenterveystyö on ehdottomasti niistä yksi räikeimpiä.

Olisi paljon sanottavaa, mutta en jaksa edes ottaa kierroksia, tuo asia on niin suuri, niin lannistavan päin vittua, ettei sen edessä osaa kun tuntea suurta voimattomuutta ja tyhjää lannistavaa epätoivoa.

Sydämeen sattuu ajatella kaikkia niitä kärsiviä ihmisiä ja läheisiä jotka ovat kenties vuosia odottaneet, että joku kuulisi, joku näkisi, joku välittäisi, jollakulla olisi aikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna tulla vaan, kuulen mielelläni jos jollakulla muullakin on jotain sanottavaa.