lauantai 24. heinäkuuta 2010

Valot päällä?!

Olen tainnut ohimennen mainita tästäkin vitutuksenaiheesta, mutta en ole tainnut omaa postausta sille omistaa. Meinasin avautua tästä yhden toisen blogin kommenteissa, mutta päätin sitten tulla vauhkoamaan omalle tontilleni.

Minua vituttaa suunnattomasti autot joilla ei ole ajovaloja päällä ajaessa.
Versioita on monta miten tätä on koitettu kompensoida
a) Parkit päällä (sori, ei riitä, niitä tuikkuja ei näe kun just kohalla)
b) Ei minkään maailman valoja päällä
c) sumuvalot päällä (mikä vitun järki tässä nyt sitten on, saadaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla kun rikotaan kahta lakia samalla kertaa?)

Mikä hitto siinä on niin vaikeaa pistää ne valot päälle? Tai jossain autoissa vielä nähdä erikseen se vaiva, että pistää ne pois päältä?! En usko, että kaikki ne autot jotka tulee vastaan ilman valoja on ilman valoautomatiikkaa. Jos ei perkele ole varaa pitää valoja päällä (xenonit?) niin kannattaisiko hankkia sellainen kulkupeli johon on varaa? En suostu nielemään sitäkään, että niin monesta autosta olisi kummatkin ajovalot palaneet yhtä aikaa, tai jos on niin sitten on ihan yhtälailla syytä katsoa sinne peiliin.

Kyllä, minä olen niitä vittupäitä jotka vilkuttelee niitä valoja. Olen pariin otteeseen meinannut saada melkein itteni hengiltä sen takia, että joku vitun idiootti ei pidä niitä valoja päällä, että ei naurata yhtään. Ne ajovalot kun on ihan syystä päällä kesälläkin, kun aurinko paistaa matalalta huonosta kulmasta niin ne valot on ainut mistä näkee, että sieltä on joku tulossa vastaan, etenkin jos tien vierustat on kuusimettää tai vastaavaa ja valoton auto on likainen tummansininen Audi.

Tämäkin on ihan vaan ihmisten ajattelemattomuutta, sen kyllä huomaa jos jollakulla on vaan unohtunut ne valot pois päältä, silloin ne ihmiset pistää ne päälle, nyt suurin osa ei edes katso kohti. Kyllä ärsyynnyn "turhista", mutta vituttaapa silti. En voi käsittää ihmisten laiskuutta, ajattelemattomuutta ja silkkaa itsekkyyttä. Jos ei olisi vaaraa, että joku oikeasti satuttaa itsensä niin toivoisin nuille ihmisille joutumista siihen läheltäpititilanteeseen jossa ohitustilanteessa huomaakin yhtäkkiä, että vastaan tulee auto ihan liian lähellä ilman valoja ja olet täysperävaunurekan rinnalla ja vauhtia on 100km/h, ei meinaan ole mikään kovin mieltäylentävä tunne. Paitsi, että nuille ne läheltäpititilanteet on muutenkin varmaan tuttuja, "kyllä se vastaantulija väistää".

Toinen asia mitä en käsitä on tämä talvinen tapa pitää sumuvaloja "lisävaloina" niistä ei ole mitään apua, ne häikäisee (ainakin tällaista pientä naisihmistä) ja niiden pitäminen päällä ajovalojen kanssa ei ole lain mukaan sallittua. Suomessa on hyvin harvoja tilanteita jolloin niitä sumuvaloja tarttee...

Ja kun nuo tosiaan ei ole satunnaisia autoja, vaan niitä on ihan järettömän paljon tuolla teillä. Mikä on se lisäarvo mitä tällä saavutetaan? Mikä järki? En käsitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna tulla vaan, kuulen mielelläni jos jollakulla muullakin on jotain sanottavaa.