sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Pieniä randomärsytyksiä

Tänään kun ajelin motarilla tapasin yhen niistä hiton vähä-älyisistä pienillä sukukalleuksilla varustetuista urheiluautokuskeista joille auto on tapa koittaa kompensoida sitä herneen kokoista itsetuntoa joka on kuorrutettu vuoren kokoisella egolla ja machoilulla. Menin autosta ohi kun se ajoi alle sallitun ja kun tiellä oli ohituskaista niin mikäs siinä. No, kun tämä tajusi pienen punaisen idänihmeen menevän ohi tällä vissiin syttyi joku varoitusvalo. Piti mennä ohi. Ei siinä mitään, mutta nousin samasta liittymästä sen auton kanssa niin tämä jarruttelee ja junnaa ja koittaa ihan tahallaan ärsyttää minua. (Kieltämättä se siinä onnistuikin.) Mutta siis kertokaa minulle MIKÄ JÄRKI!? Hitto soikoon että alkoi kiehua. Olisin tajunnut, jos olisin tehnyt jotain, ajanut ihan kiinni takapuskurissa tai jotain muuta ärsyttävää, mutta ainut syntini oli, että menin siitä ohi motorilla kun se junnasi yheksääkymppiä!

Toinen asia mikä tänään aamulla kiehautti oli kyläpaikassa luettu Lapin Kansa, jossa oli tänään mielipideosastolla joku itkemässä, että kun kortti lähtee kun ajaa "pientä ylinopeutta" kolmesti liikennekameraan. Kuulema ihan tyhmää. Niin on, mutta ei se, että siitä lähtee kortti vaan se, että joku itkee sitä, että lain rikkomisesta tulee rangaistus. Toisaalta hymähtelin mielessäni, että kerrankin tyhmyydestä ihan konkreettisesti sakotetaan. Oikeasti, jos ajaa paljon niin ne liikennekamerat kyllä oppii, ne on yleensä juuri tietynlaisissa kohdissa (nopeusrajoituksen jälkeen tai jossain vastaavassa paikassa). Lisäksi, että niitä kameroita ei ole läheskään joka tolpassa. Ja se, mikä ehkä eniten pisti tuossa ärsyttämään on se, ettei niitä kameroita tosiaan ihan pienellä ylinopeudella edes saa räpsymään, siihen vaaditaan jo useampia kilsoja tunnissa enemmän kun mitä siinä läpyskässä lukee.

Liikennekameroista voisi toisaalta sanoa kyllä senkin, että minuakin ärsyttää se, että edellämenijät jarruttaa ihan paniikissa niiden kohdalla. Sitten taas painetaan kaasua ja jatketaan sitä ylinopeuden ajamista. Olisiko se muka niin vaikeaa noudattaa sitä lakia ja ajaa sitä sallittua? Kyllä, olen sitä mieltä, että monessa paikassa on harvinaisen persiistä olevia nopeusrajoituksia ja tietyömaarajoitukset voisi olla vaikka ajoitettuja ja kyllähän siinä palaa pinna itse kenelläkin jyrrätä kilsatolkulla kolmeakymppiä täysin uudella sileällä asfaltilla sen satasen sijasta, mutta silti. Eipähän tartte itkeä kuinka lähtee kortti.

Mikäköhän se kolmas asia oli... Niin!
Helsingissä oli tehty kyynelkaasuisku kulkueeseen ja nuorin loukkaantunut oli kolmevuotias. Satuin vahingossa kuuntelemaan radiota kun tätä kommentoi eräs mies joka kysyi, että "Mitä se kolmivuotias siellä teki?!". Kunhänen mielestään kolmivuotiaat eivät saa osallistua kulkueeseen, jossa aiheena on seksuaalisuus. Se ei kuulema ole oikea paikka kolmivuotiaalle. Arvostelu ei siis koskenut sitä, että kolmivuotias oli viety kulkueeseen vaan sitä, miksi se kulkue oli järjestetty. En sitten tiedä mitä tämä soittaja tarkoitti oikeasti, mutta minulle jäi kuva, että edes se seksuaalisuus ei siinä ollut se paha vaan se, että siellä on homoja ja lesboja. Että on jotenkin väärin, että se kolmivuotias joutuu paikkaan jossa on heteroista poikkeavia seksuaalisia suuntauksia. En nyt oikein saa sanoiksi sitä mitä tarkoitan ja mikä minua siinä ärsytti, vaikka koitankin. Enivei, eniten siinä tosiaan ärsytti se, että ne homot ja lesbot oli ainut sen soittajan mielestä paha asia. Jos olisi ollut huoli siitä, että siellä on esim. paljon ääntä ja hälyä tai, että pieni väsyy tai jotain muuta, mutta ei. Pahin ja kamalin asia jota kolmivuotiaat ei saa todistaa on normaalista poikkeava seksuaalinen suuntautuminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna tulla vaan, kuulen mielelläni jos jollakulla muullakin on jotain sanottavaa.