perjantai 22. lokakuuta 2010

Matemaatikot ja hammaslääkärit

Kävin sitten aamulla kitisemässä tuota hammasta. Hammaslääkäri ensin käski aukomaan suuta ja katseli ja minuun sattui. Sitten se vaan tokaisi "Se taitaa olla tulehtunut." No voi kiesus, ei kai vain? Minä olisin voinut kertoa sen sille lekurille ilman sitä viiden minuutin kärsimystäkin. "Kyllä se vähän siltä vaikuttaa kun ei meinaa tuo suukaan oikein aueta..." Kas, kiitos tiedosta, en itse huomannutkaan. Sain antibioottikuurin ja kysellessäni poistoajasta lääkäri vain totesi, että "Ajallaan sitten, voihan siihen hetki mennä, mutta lähetetään sinulle aika sitten kun saadaan selville." No kiva. Muisti onneksi vielä muistutella lähtiessä, että "Jos se vielä tuntuu kovin kipeältä niin katsotaan sitten voidaanko tehä sille jo ennen sitä poistoa jotain." Ette sitten voineet jo nyt? No, toivomus jos vaikka tuo antibioottikuuri tehoaisi. Toinen iloinen asia oli se, että kaksi muuta viisaudenhammasta on myös puhkeamaisillaan. Taidan sanoa niille, että vetelevät kaikki irti samantein kun kerran pistävät minut nukkumaan siksi aikaa. Parin päivän tehokeittodietti tuskin tekee minulle kovin pahaa ja pääseepähän kerralla kaikista. Valmistaudun tappelemaan asiasta lääkärin kanssa, mutta joskos ne olisi kanssani samaa mieltä.

Toinen asia minkä huomasin tänään (taas) on se, että matemaatikot ovat sadisteja. En käsitä miksi kaikki pitää käydä läpi teoriana pohjamutia myöten. "Ja sitten johdetaan tästä tämä..." Miksi ihmeessä? Kerro nyt hyvä mies vain miten se oikeasti toimii, minulla ei ole pienintäkään kiinnostusta minkä derivaattapyörityksen kautta sinne saadaan se sievä kaava, kunhan osaan sitä pahuksen kaavaa käyttää. Sama kun se tyyppi pulputtaisi hepreaa, sen verran vähän siitä opetuksesta saa irti. "Sitten kun tämä laitetaan tänne ja sitten vähän sievennetään niin nähdään selkeästi, että lopputulos on tämä..." Jaa-a no olipas selkeää. Ensin siinä on jotain ja sitten jotain ihan muuta. Just. No, onneksi tuota matikkaa ei ole aivan kamalasti.

Odotan kauhulla myös tilastotiedettä. Sitäkin valitettavasti kuuluu opintokokonaisuuteeni. Olen pohjimmiltani totuutta rakastava ihminen, joten akateeminen valehtelu ei ole kovin lähellä sydäntäni. Vale, emävale, tilasto tuntuu pitävän oikein hyvin paikkansa. Tilastotiede on tiedettä jossa saadaan aineisto, päätetään haluttu lopputulos ja valitaan menetelmä jolla siihen haluttuun lopputulokseen päästään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna tulla vaan, kuulen mielelläni jos jollakulla muullakin on jotain sanottavaa.