torstai 8. huhtikuuta 2010

Tyhmät katsastussäännöt

En onneksi joutunut itse keskustelemaan kyseisen rouvan kanssa, olisin ehkä hoitanut asian vähemmän korrektisti kun työkaverini herra katsastusmies.

Kuuntelin siis tässä eräs päivä suunnilleen seuraavanlaista keskustelua.

Pohjatiedot: Autosta siis arvostellaan ne renkaat jotka siinä on katsastustilanteessa alla. Itku, mutta ei voi mitään. Talvirengaspakko on Suomessa joulukuun alusta helmikuun loppuun.

K: Katsastusmies
A: Asiakas

A: En kyllä ymmärrä miksi tuo piti tuosta pompauttaa. Eihän nyt enää ole talvirengaspakkokaan.
K: Koska meillä on tietyt arvosteluperusteet näille asioille ja niiden mukaan meidän pitää nämä hommat hoitaa.
A: No, mutta silti ihan idioottimaista hoitaa tuo asia nuin, nytkin piti tulla sitten takaisin vielä, ihan turhaa ajanhukkaa. Muualla olisi ihan varmasti päässyt pelkällä huomautuksella. Jos olisin kesärenkailla tullut niin olisin tuonkin summan säästänyt!
K: No näin tämä nyt vaan menee.

Asiakkaalla oli siis alla melkein siliät talvirenkaat jossa urasyvyyttä ei ollut riittävästi ja nastaeroakin oli renkaiden välillä melkoisesti. Auto oli tietenkin sitten siitä pompannut. Olisi tehnyt mieli tuohon tilanteeseen päästä parikin asiaa sanomaan, mutta kun ei niin ei.

No rouva olisi ollut hyvä ja vaihtanut sitten ne kesärenkaat siihen autoon kun ei kerta enää ole tuo talvirengaspakkokaan enää. (Ai miten niin ei uskalla ajaa kesärenkailla kun pihalla on jäätä? No ihan hyvin tuntuu uskaltavan ajaa niillä umpikuluneilla nastarenkaillakin.)

Ja se katastushan olisi mennyt hyvillä kesärenkailla läpi. Jälkitarkastukseenkin olisi voinut vaihtaa kesärenkaat, se olisi ollut ihan ok.

Eikä tuossa mitään, ihmetellä saa, mutta äänensävyllä ja puhetavalla on yllättävän paljon merkitystä. Samoin kun en ehkä itse alkaisi inttää vastaan katsastusinssille joka hommaa tekee työkseen ja kiikuttaa asiakkaalle arvosteluperusteet ihan paperilla näytille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna tulla vaan, kuulen mielelläni jos jollakulla muullakin on jotain sanottavaa.