maanantai 20. syyskuuta 2010

Kahvilan ja luentosalin ero...

On ei mikään.

Ainakin jos uusia opiskelijoita seuraa. En tajua miksi ihmeessä nuo ihmiset ylipäätään vaivautuu sinne luennolle jos ainut asia jota siellä tehdään on mölistä ja ruotia sitä keitä edellisenä viikonloppuna siinä kaupungin pahimmassa pintoliitopaikassa oli.

Ensin vaan katsoin pahasti.

Sitten ensin mainitsin ystävällisesti, että voisivatko arvon neidot olla hiukan hiljempaa kun koitan kuunnella mitä sillä edessä selostavalla setällä oli asiaa.

Seuraavalla kerralla taisin sanoa vähän tiukempaan sävyyn, että voisivat olla hiljempaa kun ihan oikeasti koitin kuulla mitä se ukko siellä edessä selittää.

Kolmannella kerralla taisin mainita siitä, että eikös kahvila olisi mukavampi paikka, pehmeämmät penkitkin eikä muita häirittemässä hyvää juttua...

Jos se luento olisi kestänyt yhtään kauempaa tai jos minulla olisi ollut hiukan huonompi päivä olisin saattanut herttaisesti viitaja ja huomauttaa luennoitsijalle jotain tyyliin:

"Anteeksi, voisitteko millään puhua hiukan hiljempaa kun häiritsette näiden neitokaisten juttelua..."

"Anteeksi, mutta näillä neideillä taitaa olla jotain ongelmaa asian kanssa, voisitteko selittää uudelleen?"

Mutta luento ehti loppua ennen kun ehdin avata päätäni, hyvä ehkä niin.

Mikä hitto siinä on, ettei tajuta olla hiljaa? Ja siis, kysyä saa. Saatan joskus itsekin kysäistä vierustoveriltani jos jotain sattui menemään ohi, mutta se turhan pulputtaminen isoon ääneen  vielä ilman, että edes yritetään muka kuiskata nostaa kyllä niskakarvani pystyyn.

Kyseessä ei ole pakollista osallistumista edustava kurssi, joten jos ne asiat on jo selviä tai ei vaan kiinnosta niin miksi ylipäätään vaivautua paikalle? Ei siellä mitään kuitenkaan opi jos koko luennon viettää jutellen. Kyseessä kuitenkin suunnilleen aikuiset ihmiset joiden pitäisi jo tajuta, että se yläastekikatus on taaksejäänyttä elämää.

Voisiko ajatella niitä muita edes sen verran, että pysyisi poissa. Hitto, että ärsyttää tuollainen.

Joku kaunis päivä nousen seisomaan ja karjun kurkku suorana, että pitävät päänsä kiinni...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna tulla vaan, kuulen mielelläni jos jollakulla muullakin on jotain sanottavaa.