maanantai 6. syyskuuta 2010

Mikä ihme tätä maata vaivaa?!

Saamastani tunnustuksesta johtuen minun piti käydä ensin katsomassa uudelleen se, mikä minua tälläkertaa oikeasti ärsytti. Noh, tämä se oli. Toisaalta toivon, että tuo on vain joku kammottava pila ja vitsi joka parodioi Aal!to Yl10p1st0n tempausta, toisaalta toivon vissiin syvällä pienessä mielessäni, että tuo koko Aalto yliopistohommakin on pelkkää pilaa edelleen. Noh, jos tuo EI ole pilaa niin...

*syvä hiljaisuus*

MIKÄ HITTO TÄTÄ MAATA VAIVAA?! Tai siis päättäjiä jotka nuiden nimien kanssa veivaa.

Posti ei ole enää posti, posti on Itella. (Itella? Mitä hittoa sekin tarkoittaa?)

Tielaitos vai mikä se ennen olikaan ei ole enää mitään mikä mitenkään liittyisi teihin tai kulkemiseen, se on Destia. (Destia? Tulee mieleen vain joku työpaikkaruokala.)

AKE eli Ajoneuvohallintokeskus ei ole enää mitään mistä saisi mitään selvää vaan TraFi (Tuosta saa ihan oikeasti käännettyä aivopierun, koska lukekaapa huviksenne tuo toisinpäin I Fart.) Tuota kun koittaa niille papoille ja setille selittää, että mikä hiton TraFi niin hohhoijaa. AKE nyt vielä oli selitettävissä, mutta mitä ihmettä tuo iso kirjain tuolla keskellä tekee?)

Sitten tuli nämä pahuksen logot ja tunnukset jotka on ihan järkyttäviä. Minä en esimerkiksi voi ottaa tuota Aalto Lipastoa tosissani sen logon takia. Enkä näemmä voi ottaa enää liikennevirastoakaan.

Vielä yksi asia joka minua kauhistuttaa on nämä pahuksen tunnuslauseet ja imagonnostattajat joita viimeaikoina on ainakin Oulu esitellyt. Mikä hiton "Pohjoinen voima. Oulu on." Vai mikä hitto se nyt sitten lopulta olikaan. Oikeasti. Tuosta tulee mieleen se ehkä maailman ärsyttävin mainos kautta aikojen "Elämä on." Olisitte jo antaneet ihmisten unohtaa. Olisitte vaan pitäneen kunniakkaan merikaupunkimaineenne, miksi teidänkin piti alkaa leikkimään teinejä?

Äitini valitteli jonkin aikaa sitten, ettei ihmiset enää osaa kielioppia ja että kun nykyään lukee työpaikkahakemuksia niin niidenkin kieli vilisee puhekielisyyttä ja ihan järkyttäviä kielioppivirheitä. En siis nyt edes koita väittää, että oma kieleni olisi mitenkään virallista tai täydellistä, mutta kyllä minä SUUNNILLEEN osaan yhdyssanat ja isot alkukirjaimet (vaikka tässäkin tekstissä olen varmasti tehnyt virheitä molempien suhteen :D). Mutta joo, en enää ihmettele, olen valmis uskomaan, että tämä maa on sivistyksellisesti hukkaanheitetty.

Minä ihan oikeasti pidin siitä kun suomalaisia pidettiin jylhänä ja tuppisuisena ja vakavana kansana jolla on huono itsetunto. No, parempi sekin kun muuttua kansaksi joka ei osaa kirjoittaa edes omaa kieltään ja jossa virastojenkin logot näyttävät ala-astelaisen kuvaamataidontunnin tulokselta.

ps. Jos joku oikeasti osaa kertoa minulle mikä nuissa logoissa ja iskulauseissa ja vastaavissa on niin modernia, hienoa ja innovatiivista niin kertokaa toki. Haluaisin nimittäin ihan oikeasti ymmärtää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna tulla vaan, kuulen mielelläni jos jollakulla muullakin on jotain sanottavaa.