keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Voi raukkoja!

Tänään oli niin vaikeaa päästä sängystä ylös ja kahdeksaksi luennolle, että harvoin on. No, sain kuitenkin kammettua itseni keittiöön aamupalalle ja telkkarin ääreen katsomaan aamutelevisiolähetyksiä kuten tavakseni kesällä muodostui. Ei olisi kannattanut. Tai no, ainakin heräsin, mutta jos joku olisi verenpainettani mittaillut niin olisi saanut sätkyn.

Olen ylipäätään sitä mieltä, ettei suomalaisia nuoriamiehiä tartte lähettää maailmalle kuolemaan ja "rauhaa" turvaamaan. Ylipäätään olen sitä mieltä, että muiden pitäisi antaa sotia sotansa rajojensa sisällä ihan miten tahtoo ja olla puuttumatta, ainut keino jolla voidaan löytää ns. lopullisia ratkaisuja... No aivan sama. Suomi on kuitenkin nyt lusikkansa tuonne isoon soppaan työntänyt ja lähettämässä miinalaiva Pohjanmaata turvaamaan Somalian rannikkoa merirosvoilta.

Käydäänpä nyt ensin läpi termistöä. Minulle sana merirosvo tuo mieleen ne hirressä roikkuvat luurangot ja tyrmissä olevat pahantekijät joita jossain elokuvissa vilahtelee. Tänä päivänä merirosvot toki on jotain muuta kun lappusilmäisiä partasuita herroja joilla on puujalka ja papukaija. Nykyään niillä on vähän tehokkaampia aseita kun se ruosteinen miekka ja puukko ja veneissäkin on löpöllä käyvät moottorit. Mutta rosvoja ja väärinteikijöitä näen heidän edelleen olevan, oli sitten olot maissa kuinka huonoja tahansa, kannattaisi ehkä ennemmin koittaa parantaa niitä kun lähtä ryöstämään muita. No se siitä moraalisaarnasta ja määrittelyistä.

Tältä pohjalta voitte vain kuvitella miten vetäisin aamuteeni väärään kurkkuun kun televisiossa jotain armeijaheppua asian tiimoilta haastateltiin, että jos joutuvat (en nyt muista oliko tuo tarkka sana, mutta se kuva jäi kuitenkin) ottamaan merirosvoja kiinni ulapalta niin ensimmäinen mitä tekevät on antaa niille ruokaa ja päästää peseytymään kun (raukat) eivät ole päässeet pariin viikkoon peseytymään. ANTEEKSI MITÄ!? En nyt ole tietenkään sitä mieltä, että ruokaa ei saisi antaa tai hygieniasta huolehtia, mutta jos se on ENSIMMÄINEN asia mikä tuossa mainitaan niin sotii kyllä minun oikeustajuani vastaan. Miten ne oli ajatelleet, että ne raukat pääsee kotiin jos eivät (onnekseen?) olisi sinne miinalaivalle päässeet? Mitä ne on siihen asti syöneet? Miksi sen pitäisi kiinnostaa ketään? (Okei, meni ehkä jo vähän turhan nihilistiseksi.)

Kuvitellaan, että minä täällä lähtisin vähän paremman elinkeinon perään, hyppäisin moottoriveneeseen ja murtautuisin johonkin saaressa olevaan huvilaan, niin en usko, että sillä poliisisetällä olisi ensimmäisenä mielessä ruokkia minua ja hommata mahdollisuus pesullakäyntiin vaikka sitten olisinkin pari viikkoa jossain metässä rymynnyt ennen sitä. Kyllä varmaan ensimmäisenä kyseltäisiin vähän, että mitäköhän helvettiä minä sielä saaressa sen rynkyn ja joka kodin yleisavaimen kanssa teen. Sitten jossain vaiheessa jos kamalan pitkään joutuisin sellissä virumaan niin saattaisin ehkä jotain soppaakin saada. Ja minusta se olisi ihan oikein. Itsepähän minä sen tyhmyyden tein, että lähdin pöljäämään.

Samoin kun sitten mitä niille merirosvoille sitten sen ruokkimisen ja pesullakäynnin jälkeen tehdään? Sitä ei jutussa mainittu, mutta jotenkin tuon perustellaa en ihmettelisi, että taputetaan päähän, tankataan vene ja käsketään olla kiltisti ja mennä kotiin.

Voitaisiinko sen sijaan, että ruokitaan jotain somalimerirosvoja järettömän kalliilla merioperaatiolla vaikka ruokkia koululaisia vähän paremmin täällä ihan kotona tai vanhuksia tai opiskelijoita tai... Ai, ei? Niin ne raukathan toki tarttee paljon enempi apua siellä kun oman maan kansalaiset täällä. Unohdin ihan, anteeksi. 

ps. Niin, tuli vaan mieleen kun luin tekstiä vielä läpi. En minä tietenkään sitä mieltä ole, että ne somalian merirosvot pitäisi hirtää tai nälkään tappaa kuten entisaikaiset kollegansa. En toki, mutta ei  niitä nyt tartte pillallekaan passata! Kun nyt jäi vähän sellainen kuva, että ne on niin raukkoja ja parkoja, eikä ne nyt oikeastaan mitään pahaa siellä tee, kunhan ajelevat veneillään ja vahingossa ajautuvat sotalaivojen eteen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna tulla vaan, kuulen mielelläni jos jollakulla muullakin on jotain sanottavaa.