torstai 4. marraskuuta 2010

Kettu ja puuhka

Taas on Oikeutta Eläimille päässyt kuvailemaan salaa.

Ei siinä, kamalathan nuiden eläinten olot on ja mielestäni niitä pitäisi ihan ehdottomasti parantaa.


Minä kannatan turkistarhauksen maltillista alasajoa sukupolvenvaihdoksen kautta. Silti pitää vaan tajuta se, että ne ketut on sen tarhaajan elinkeino, ei ne anna arvokkaan omaisuutensa pilata itseään. Jos jollakin tilalla on likaisia, haavaisia tai nuhruisia eläimiä niin mites se turkistarhaaja ne turkit muka sitten saa kaupaksi? Turkikset on nimenomaan ylellisyystuote, joten niiden pitää olla priimaa.

Silti jos ajatellaan laajemmin, niin meillä kuitenkin on eläinsuojelulait, meillä on jonkinnäköistä valvontaa, meillä on Oikeutta Eläimille-ryhmän tapaisia asiasta kiinnostuneita tahoja jotka pitävät asiaa esillä ja älähtävät väärinkäytöksistä. Eikö siis ole eläintenkin etu, että ajetaan täällä hommia parempaan suuntaan niin kauan kun turkistarhausta pitää jatkaa ja mahdollisuuksien mukaan pyritään alasajamaan alaa?

Karu totuus on se, että jos sitä kettua ei kasvateta täällä niin se kasvatetaan jossain muualla, hyvin paljon mahdollisesti vielä kurjemmissa oloissa ja vähemmällä valvonalla kun meikäläisillä tarhoilla. Tämä on yksi asia joka kannattaa pitää mielessä.

Tarhaiskut ja vandalismin tuomitsen ihan ehdottomasti. Ei se eläinten päästäminen vapaaksi luontoa tuhoamaan ja nälkään nääntymään ole kenellekään hyväksi. Saati se, mitä kärsimystä se aiheuttaa  itse eläimille. Paras tapa on äänestää jaloillaan ja olla ostamatta niitä karvatupsupipoja, ainakin jos karva on aitoa eläintä.

3 kommenttia:

 1. oli niin mainiota, kun joskus taannoin tällaiset kettutytöt saivat syytteet eläinrääkkäyksestä "vapautettuaan" turkiseläimiä.

  Kerrankos sitä sattuu, että eläinrakkaudessaan tulee harjoittaneeksi eläinrääkkäystä - olisikohan syynä se, ettei asioista mitään tiedä? tai ainakaan riittävästi.

  VastaaPoista
 2. Näinpä.

  Ylipäätään jos haluaa pitää kamalaa melua jostain asiasta, niin kannattaisiko siitä noin yleisesti ottaa edes hiukan selvää ennen kun lähtee huutamaan kaduille ja tekemään itsestään idiootin? :P

  Olen aikaisemmin kirjoittanut koe-eläimistä. Onhan se ajatuksena aika kamala, mutta uskon edelleen, että monessa kodissa on enemmän kärsiviä pienjyrsijöitä verrattuna niihin ammattilaisten hoidossa koe-eläinkeskuksissa oleviin eläimiin.

  VastaaPoista
 3. Sitä minäkin oon miettinyt, että ei kait turkistarhaajalle voi olla taloudellista antaa eläinten repiä toistensa turkkeihin (tulevaan myyntiartikkeliin) reikiä jne.

  Turkistarhauskin olisi jo huomattavasti hyväksyttävämpää jos eläinten elämä olisi laadukkaampaa. Saisivat toteuttaa itseään ja niillä olisi oikeasti tilaa. Mutta eipä sillä, haaskaamistahan se on, kun niistä ei tosiaan mitään muuta oteta talteen kuin ne turkit. Niin no paitsi ruhoilla ruokitaan taas seuraava kettusukupolvi.

  Näiden eläinten vapaaksi luontoon päästäminen tosin ei ole ratkaisu. Se aiheuttaa niin suurta vahinkoa, ja on jo aiheuttanut. Esim. vesikko.

  VastaaPoista

Anna tulla vaan, kuulen mielelläni jos jollakulla muullakin on jotain sanottavaa.